100 dagen, met 100-en gezinnen, 100% afval vrij. Gaat dat lukken?

Met deze proef wil ROVA onderzoeken wat mensen nodig hebben om minder afval te produceren. Op de oproep van ROVA reageerden heel veel mensen enthousiast en zij wilden allemaal mee doen aan de proef. Vanaf 1 januari gaan bijna driehonderd huishoudens proberen om zonder afval te leven. U kunt hen op dit platform volgen.

  • Johan van Boven

    Waar laat ik mijn bouwafval, zoals afgebroken schroeven?
  • Lisanne Jansen

    Wat doe ik met de luiers van mijn kind?Achtergrondinformatie


Alle deelnemers zijn geselecteerd
en al aan de slag

Deelnemers delen ervaringen

Deelnemers kunnen hier op 100-100-100.nl ervaringen, foto’s, video en tips delen. Dit is openbaar en voor iedereen te volgen. Ook krijgen zij weekopdrachten én tips van professionals.

Van deze 100 huishoudens krijgt de helft extra ondersteuning (online en thuis) van experts. De andere helft doet het meer op eigen kracht en met hulp van elkaar. Zo gaan we onderzoeken hoeveel hulp mensen nodig hebben om minder afval te krijgen.
Tijdlijn


Deelnemers doen weekopdrachten, plaatsen tips, stellen vragen en reageren op elkaar.

Spannend experiment!

De huishoudens die meedoen vullen gedurende het onderzoek allemaal 3 keer een vragenlijst in. Zo kunnen we monitoren of er veranderingen zijn. Ook krijgt een deel van de huishoudens een afval onderzoek

Twee universiteiten onderzoeken de gegevens en trekken hier conclusies uit. Met deze conclusies en met de ervaringen van deelnemers kunnen we de rest van de Nederlandse consument, maar ook producten, tips geven hoe we samen kunnen werken aan nog minder afval.